2014. október 2., csütörtök

Gurulás

Most szombaton egy különleges sétára invitálok mindenkit a környékre! A séta során bejárjuk Baross Gábor-telepen kívül Budatétény néhány nevezetességét és végül Nagytéténybe érkezünk, ahol a Nagytétényi Kultúrbebic-en veszünk részt. A séta ingyenes, és semmi más nem kell hozzá, mint egy olyan eszköz, amivel gyorsabban lehet haladni - lehet biciklivel, gördeszkával, rollerral, görkorcsolyával, vagy akár futócipővel, kocsival érkezni.
A találkozó 10:30-kor lesz a XV. utca és a Dózsa György út sarkán. Itt a környékbeli bányákkal, pontosabban a helyükkel ismerkedünk meg,  majd Baross Új-telep kapcsán fogok néhány szót szólni arról, hogy hogyan is hívják, vagy hogyan akarták hívni a telepet. Az első iskola előtt elgurulva megérkezünk a Traupmann-vendéglőhöz, ahonnan a család történetének megismerése után átlépjük a határt, és Budatétény két nevezetességét, a Klauzál-villát és a Wolf-kriptát fogjuk meglátogatni. Ezután még útba ejtjük a Venczel-keretet, megismerve a hányattatott sorsú házat a bokrok között, majd eltekerünk Nagytéténybe, ahol piknikkel várják a regisztrálókat a kastélykertben, valamint kedvezményes belépővel, és a zsinagógában, valamint a helytörténeti kiállításon megejtett vezetéssel kedveskednek nekünk. 
Akit érdekel egy kicsit is a környék története, vagy még nem látta esetleg a megújult Nagytétény nevezetességeit, azoknak mindenképpen itt a helye! Megbeszéltem a szervezőkkel, hogy a jó időről is gondoskodnak.
Részletek ide kattintva

Nincsenek megjegyzések: