Gyűjtés

A kutatáshoz minél több forrás áll rendelkezésre, annál teljesebb képet kaphatunk majd Baross történetéről. Sok, számomra fontos forrás van a telep lakóinál, ezeket szeretném itt összegyűjteni. Forrásként tudok használni mindent, ami kötődik Baross történetéhez: bármilyen írásos dokumentumot, köztük levelet, értesítést, iskolai ellenőrzőt, meghívót valamilyen rendezvényre, újságcikket, tervrajzot, visszaemlékezést, stb., fényképet (ezeket akár illusztrációként is fel lehet majd használni), sőt, a még írásos formát nem öltött emlékeket is.

Ha tudnál segíteni valamiben, a padláson vagy a fiók alján őriztek valamilyen emléket, vagy ismersz valakit, aki hozzászólhat a témához, akkor kérlek olvasd tovább!

A gyűjtés során -természetesen- kérésre teljes névtelenséget biztosítok. A cél, hogy az iratok fel legyenek dolgozva valamilyen úton. A munkám segítésének két módja van: online is tudsz segíteni, vagy személyesen is találkozhatunk.

Online segítség:
Otthonról, a géped mellől is tudhatsz segíteni. Nincs más dolgod, mint a forrásokat bescannelni vagy befényképezni, és elküldeni a barosstori@gmail.com címre. Ha a fényképezést választod, kérlek, hogy legalább 8 megapixeles képeket készíts, és győződj meg róla, hogy számítógépen is olvasható, éles! Ha emlékeidet szeretnéd megosztani, akkor vagy gépeld be, és .doc vagy .docx formátumban küldd el nekem, vagy vedd fel, és mp3 hangként csatold a leveledhez!

Személyes találkozás:
Ez esetben is kérlek, hogy a barosstori@gmail.com címen kommunikáljunk. Megbeszélünk egy találkozót, amin elmondhatod emlékeidet, átadhatod azt, amit fel tudsz ajánlani a kutatásnak, vagy befényképezem az általad felajánlott forrásokat.

Ha bármi kérdésed, kérésed van, bátran írjál a barosstori@gmail.com címre! Előre is köszönöm a segítséget!