2013. augusztus 1., csütörtök

Visszatértem

A cím utal egyrészt arra, hogy Berlinből hazaköltöztem Budapestre, másrészt arra, hogy hosszabb kihagyás után újra frissült a blog. Tehát a BarosssBlog nem szűnt meg, csak az utóbbi időben nem volt időm új bejegyzéseket írni. A munka viszont nem állt meg, sőt, örömmel jelentem, hogy elkészült a telep történetéről szóló könyv első változata! Jelenleg a kézirat véglegesítése folyik. Erről sok részletet még nem árulnék el, mert még képlékeny az egész, annyit viszont elmondhatok, hogy nem csak a szűken vett Baross Gábor telepre koncentrálok, hanem a helytörténeti szempontokon túl a tágabb perspektíva is fontos szerephez jut - Baross egyike azoknak a lakóhelyeknek, amiket 1950-ben a fővároshoz csatoltak, így ezekkel összefüggésben kell rátekintenünk. 
Elkezdődött a gondolkodás arról, hogy ha már könyvet adunk ki, akkor hogyan lesz rá pénz? Mivel a kiadás anyagi háttere még korántsem megoldott, ezért minden segítséget megköszönünk, akár anyagi, akár más jellegű segítség formájában! (Kontakt: barosstori@gmail.com) 
Ezeken kívül egy kis ráncfelvarrást tervezek végrehajtani a blogon is, úgyhogy ne csodálkozzon senki, ha új dolgokkal találkozik az oldal megnyitásakor, lesznek új elemek! A legfontosabb újítás az lesz, hogy ezentúl rendszeresen lesznek posztok, minden héten egy (mivel most csütörtök van, mindig csütörtökön), de természetesen nem riadok vissza a rendkívüli, meglepetésszerű bejegyzésektől sem, valamint a facebook oldalt is érdemes figyelni, mert van olyan, ami csak oda kerül fel. 
Szeretnék olyan cikkeket írni és olyan témákat, kérdéseket felvetni, egyszóval olyan irányba fejleszteni a BarosssBlogot, ami érdekel Téged és szívesen olvasod. Ezért örülök minden hozzászólásnak vagy privát levélnek, és várom a kritikákat is. Írd meg bátran, ha van ötleted, gondolatod arról, hogy merre menjen tovább a blog! 

Nincsenek megjegyzések: