2014. szeptember 18., csütörtök

Séták és a könyv

Kultúrbebic
Újra fordulóponthoz érkeztünk a könyvkiadás kapcsán, immár a nyomdák és szerkesztőségi szobák legmélyebb bugyraiban járunk, és csak hab a tortán, hogy közben sétákkal is el vagyunk halmozva. Vigyázat! BarosssBlogos önreklámmal kezdődik és azzal is fejeződik be a mai bejegyzés, cserébe izgalmas lesz.

Október 4-én a Nagytétényi Kultúrbebic-re Érdről és a Belvárosból érkezik egy-egy bringás csoport Nagytéténybe, hogy piknikezzenek a
kastélykertben, megnézzék a régi zsinagógát, részt vegyenek egy sétán, és egyéb izgalmas dolgokat csináljanak. A Cziffra-központ által szervezett program nem mindennapi alkalom, Nagytéténynek és történetének első kézből való megismeréséről van szó, amit valami más is kiegészít: a BarosssBlog szeretettel hív Téged egy biciklis sétára, ha úgy tetszik, gurulásra Baross Gábor-telep "tetejétől!" Bányák fölött fogunk kerekezni, megnézünk egy régi iskolát és egy vendéglőt, és Budatéténybe is átmerészkedünk, hogy néhány kihagyhatatlan épületnek a történetét és mítoszait megismerjük, majd végül a Vencel-kert mellett csatlakozunk a bicikliútra, és irány Nagytétény!
Részletek ide kattintva!
Fontos! Ne felejtsetek el regisztrálni a piknikért és a kedvezményes belépőért a kastélyba az info@nagytetenyi.hu címen! 
(Természetesen a program részleteiben is látogatható, ha valaki nem ér rá egész nap.) 

A következő két program, amit ajánlok, a Kulturális Örökség Napja alkalmából került megszervezésre. A közelebbi esemény Budafokon lesz, ahol a Péter-Pál utca lesz a "vendéglátó," és a helytörténeti séta mellett művészeti élményben is része lesz annak, aki ellátogat a programra most szombaton! 
Részletek ide kattintva! 
A Kulturális Örökség Napjára nem csak Budafokon, de a város másik felén, a XV. kerületi MÁV-telepen is. Ennek a programnak az érdekességét az adja, hogy egy "testvérblog," a XV. kerületi blog szervezi, és lesz benne film, kiállítás, séta, és - az eddigi tapasztalatok alapján - rengeteg hasonlóság Baross Gábor-telep történetével! 
A programot szombaton és vasárnap is megszervezik délután 15 órától, így senki nem fog lemaradni semmiről. 
Részletek a plakáton és ide kattintva! 

Végezetül térjünk vissza Baross Gábor-telepre, pontosabban annak a történetére, és a könyvre. Beharangoztunk a Promontor TV-ben, hogy októberben lesz bemutató, de felmerült, hogy egybe kéne vonni a Polgári Kör 105. születésnapjával, így november elején fogjuk tartani. A jelenlegi állás szerint a nyomda dolgozik, és hamarosan kijön az első néhány példány, aminek az átnézése után remélhetőleg zöld utat kap a könyv, és indulhat a maradék 496 kötet nyomtatása! A fejleményekről természetesen beszámolok a BarosssBlog facebook oldalán! 

Nincsenek megjegyzések: